Henk

Krämer Groep

Het Utrechtse bouwbedrijf Krämer Groep, gespecialiseerd in onderhoud-, verbouw- en renovatiewerkzaamheden in de utiliteitsbouw, kwam september 2021 in handen van branchegenoot Constructif. Krämer-aandeelhouder Henk de Weerdt roemt de gestructureerde aanpak van Rembrandt tijdens het overnametraject. “We wisten precies wat we op welk moment konden verwachten.”

Henk: “Installatie- en loodgieterswerk, schilder-, tegel- en metselwerk, kantoorinrichting: het is slechts een greep uit de vele diensten die de Krämer Groep levert. Sinds het bedrijf in 2001 door een Management Buy-Out in handen kwam van Theo van Woerden, Frank Bentvelzen en mijzelf heeft de Krämer Groep zich ontwikkeld tot een succesvol allround bouwbedrijf, met een eigen 24/7-service dienst.”

“Door privéomstandigheden wilde ik het bedrijf na al die jaren het liefst van de hand doen en verkopen aan een goede partij, waarbij met name de toekomst van de Krämer Groep goed geborgd zou worden. Mijn medeaandeelhouders Theo en Frank gingen daarin mee, onder het motto van “samen uit, samen thuis.” Zo kwamen we uiteindelijk via onze huisbankier Rabobank in contact met  Rembrandt Fusies & Overnames. Het eerste gesprek met overnameadviseur Wouter Jolie gaf ons meteen een goed gevoel; hij schetste heel helder hoe het overnametraject eruit zou komen te zien en wat er op welk moment op ons af zou kunnen komen. Controle over de situatie zorgt voor duidelijkheid en rust.”

Controle over de situatie geeft duidelijkheid en rust.

“Wat Rembrandt gedurende het hele proces heel goed deed, was het managen van de verwachtingen. Ze kennen het klappen van de zweep en wisten van meet af aan ook de valkuilen van zo’n overnametraject te schetsen. Zo komen bij een bedrijfsverkoop – naast alle zakelijke afwegingen – uiteraard ook emoties kijken. Het team bereidde ons daar goed op voor; ze gaven aan wanneer het goed is om wat meer druk te zetten of juist even een pas op de plaats te maken. Daarmee wisten ze ons te behoeden voor emotionele, misschien minder verstandige beslissingen.”

Wat Rembrandt gedurende het hele proces heel goed deed, was het managen van de verwachtingen. Ze kennen het klappen van de zweep en wisten van meet af aan ook de valkuilen van zo’n overnametraject te schetsen.

“De Krämer Groep is een bedrijf met een breed scala aan activiteiten en dat betekent dat het lastiger zou zijn om een geschikte koper te vinden. Bovendien zijn we qua omvang nét te klein om echt interessant te zijn voor de grote bouwers. Dankzij de combinatie van kennis van de markt en een groot netwerk, lukte het Rembrandt wél om een partij te vinden die in alle opzichten perfect bij ons past: Constructif, een bouwbedrijf met een vergelijkbare visie en actief in dezelfde markt, maar niet met dezelfde klanten, waardoor er weinig tot geen overlap was. Dat sloot goed aan op ons eigen profiel. Ze kwamen bovendien met een goed plan voor de toekomst, dat wekte vertrouwen.”

De humor was nooit ver weg – en dat is tijdens zo’n intensief overnametraject wel zo prettig.

“Het totale overnametraject heeft – mede dankzij de strakke aansturing vanuit Rembrandt– maar enkele maanden geduurd. Van de keuze voor Rembrandt hebben we dan ook geen moment spijt gehad. Ze wisten steeds precies de juiste balans te vinden tussen professionaliteit én een informele aanpak. De humor was nooit ver weg – en dat is tijdens zo’n intensief overnametraject wel zo prettig.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties