Header Amsterdam 2800X1600 V2

U wilt uw bedrijf verkopen?

Er komt een moment dat u serieus na gaat denken over de verkoop van uw onderneming. Het kan bijvoorbeeld de fase in uw leven zijn, of mogelijke interesse in uw bedrijf door een andere partij.

Op een dag is het zover: de verkoop van uw bedrijf.

Overweegt u de verkoop van uw onderneming? Een succesvolle transactie omvat meer dan alleen het beste financiële resultaat. Het is ook de realisatie van uw persoonlijke en strategische bedrijfsdoelstellingen.

Persoonlijk en professioneel

Bij het verkopen van uw bedrijf is vertrouwen essentieel. De persoonlijke aanpak van het voor u samengestelde dealteam zit verweven in ons DNA. We luisteren naar uw wensen, doelen en zorgen, en stellen vervolgens een strategie op die perfect aansluit bij uw behoeften. U krijgt waardevolle inzichten om uw bedrijf tegen de beste voorwaarden te verkopen. Denkt u hierbij aan het verkoopklaar maken van de onderneming en een indicatieve waardebepaling.

Hoe werkt een waardebepaling?

1200X800 Mvb2022 04 12 2133 BW

Het verkoopproces

Aan de sell-side bestaat het verkoopproces uit drie fasen: voorbereiding, transactie en afronding. In iedere fase houden wij uw doelstellingen strak in de gaten en controleren wij de voortgang. Ieder proces start met een goede inventarisatie van uw wensen en verwachtingen. Ook is het van belang te bepalen of het bedrijf verkoopklaar is.

1. Voorbereidingsfase

In de voorbereidingen van het verkoopproces leggen wij gezamenlijk een belangrijke basis voor de doorlooptijd en een succesvol resultaat. De informatie die u aan ons verstrekt is in vertrouwde handen*. Wij werken in deze fase vaak nauw samen met bij de onderneming betrokken adviseurs, zoals accountants, belastingadviseurs en vertrouwenspersonen.

2. Transactiefase

Na een gedegen voorbereiding start het verkoopproces pas echt wanneer wij partijen gaan benaderen. In de meeste gevallen polsen wij eerst of een partij openstaat voor overnames. Zo ja, dan onderzoeken wij op  basis van een anoniem profiel in hoeverre uw onderneming bij hen past. Hierna tekenen we geheimhoudingsverklaringen, voeren we kennismakingsgesprekken met mogelijke kopers, en ontvangen en analyseren we biedingen (non-binding offers) op de onderneming.

3. Afrondingsfase

Zo spoedig mogelijk na het tekenen van de intentieverklaring start de koper en zijn adviseur(s) met de due diligence. Nadat de uitkomsten hiervan zijn besproken volgt de laatste fase van het proces. Deze bestaat onder andere uit het opstellen van de transactiedocumentatie en het voeren van de daarbij behorende onderhandelingen.

* Rembrandt M&A is als enige onafhankelijke fusie- en overnamekantoor in Nederland ISO 27001-gecertificeerd.

Recente verkoop transacties

Alle transacties

Rembrandt M&A maakt voor u het verschil

Als ondernemer kunt u rekenen op het beste resultaat; financieel, strategisch én persoonlijk. Onze onderscheidende werkwijze biedt meerwaarde voor onze klanten in alle fasen van een verkooptraject.

Meerwaarde

 • Decennialange ervaring
 • Trackrecord met toonaangevende transacties in uiteenlopende sectoren
 • Gestructureerde aanpak en volledige controle over het verkoopproces
 • Gedegen analyses en nauwkeurige waardebepaling
 • Toegang tot sterke nationale én internationale netwerken
 • Zeer hoge slagingskans op een succesvolle transactie
 • Doelgericht, persoonlijk en betrokken
 • John Hoekman

  John Hoekman

  Functie
  Senior Director
  Locatie
  Amsterdam

  "Waar wil je naartoe, wat is je idee, hoe komen we daar? Dat zijn de mooiste vraagstukken om aan te werken, zowel met klanten als met consultants."

  Maak kennis met John Hoekman

 • Ferdi Kramer

  Ferdi Kramer

  Functie
  Partner
  Locatie
  Amsterdam

  "Ik ben onwijs trots op het team dat met dezelfde passie als waarmee ondernemers hun bedrijf hebben opgebouwd, hen via een succesvolle overname weer naar een volgende fase begeleiden."

  Maak kennis met Ferdi Kramer

 • Wouter Jolie

  Wouter Jolie

  Functie
  Senior Director
  Locatie
  Amsterdam

  "Net als bij een topsportteam, doen we bij Rembrandt een stap extra voor de klant, én voor elkaar."

  Maak kennis met Wouter Jolie

Contact

Kom eens praten het team van Rembrandt M&A. Wij begrijpen de vragen die spelen, kennen de dynamiek van het overnameproces en bieden een netwerk vol mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen.

Onze adviseurs helpen u graag.