Home / Services / Verkoopklaar
Verkoop

Verkoopklaar

U overweegt mogelijk om uw bedrijf te verkopen, maar… bent u hier wel klaar voor? Met de 'checklist verkoopklaar' van Rembrandt M&A krijgt u inzicht in welke mate u en uw bedrijf klaar zijn voor verkoop.
1200X800 Mvb2021 10 14 1191 BW

Is uw onderneming verkoopklaar?

De checklist verkoopklaar is een op maat gemaakte analyse, specifiek voor uw onderneming. Welke zaken verdienen nu uw aandacht en welke onderwerpen komen pas later aan bod? Door een goed doordacht plan van aanpak te maken voor de toekomstige bedrijfsverkoop, heeft u alle tijd om de waardebepalende factoren van uw onderneming te optimaliseren.

Naast de zakelijke en cijfermatige voorbereidingen, kan de verkoop van uw bedrijf ook emotioneel hel wat teweeg brengen. Er spelen belangrijke vragen door uw hoofd. Staat er opvolging klaar? Wat gebeurt er met het huidige personeel? Blijft u zelf nog een tijd aan als directeur? De checklist verkoopklaar helpt u zelf en uw bedrijf gereed te maken voor de toekomstige verkoop.

Voorkom verrassingen

Bij het verkoopklaar maken van uw onderneming komen verschillende onderwerpen aan bod. Goed voorbereid zijn op elk van deze thema's draagt bij aan een efficiënt verkoopproces en voorkomt verrassingen op cruciale momenten.

Voorbeeldvragen

  • Welke juridische en fiscale aspecten verdienen aandacht?
  • Wat zijn de belangrijkste waardebepalende factoren van uw onderneming?
  • Welke invloed hebben investeringen in het werkkapitaal op de waarde van de onderneming?
  • Hoe is de kwaliteit van de (financiële) informatie van de onderneming?
  • Welke stappen kunt u zetten om de verschillende onderdelen te optimaliseren?

Het verkoopklaar maken van uw bedrijf vergt tijd en aandacht, maar kan uiteindelijk resulteren in een succesvolle verkoop tegen de beste voorwaarden. Een goede eerste indruk is essentieel bij het verkopen van uw bedrijf. Potentiële kopers moeten direct worden aangetrokken door wat uw bedrijf te bieden heeft.

Ook is een goed georganiseerd bedrijf met efficiënte bedrijfsprocessen aantrekkelijk voor geïnteresseerde partijen. Het laat zien dat uw bedrijf gestructureerd en winstgevend is. Daarnaast wil een potentiële koper een duidelijk beeld hebben van de financiële gezondheid en prestaties van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u alle nodige documentatie en informatie paraat heeft om deze vragen te beantwoorden.

Is uw bedrijf verkoopklaar?

Vanuit onze ruime praktijkervaring hebben wij de checklist voor u samengesteld met belangrijke aandachtspunten voor een succesvol verkoop- proces met het juiste resultaat: persoonlijk, fiscaal, juridisch, strategisch­-operationeel en financieel.

Download checklist verkoopklaar
1200X800 Mvb2021 11 08 1137 BW

Vervolgstappen

In combinatie met een 'verkoopklaar beoordeling', kunnen wij een indicatieve waardebepaling van uw onderneming uitgevoeren. Hiermee heeft u een goede 0-meting voor een toekomstig proces. Wij komen graag in contact voor nadere toelichting en ondersteuning.

Daarnaast profiteert u bij Rembrandt van ons uitgebreide netwerk van externe specialisten. Denk hierbij aan vakprofessionals, zoals accountants, belastingadviseurs en juridisch adviseurs.

De checklist verkoopklaar: optimale voorbereiding op eventuele verkoop.

Contact

Rembrandt M&A maakt voor ú het verschil. Wij begrijpen de vragen die spelen, kennen de dynamiek van het overnameproces en bieden een netwerk vol mogelijkheden. Zet vandaag een stap in de toekomst.

Maak kennis met het team van Rembrandt M&A of neem direct contact op via onderstaande mogelijkheden.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties