1200X800 Mvb2021 10 14 1191 BW

Bent u al verkoopklaar?

Op een dag is het zover. De verkoop van uw bedrijf. Maar hoe pakt u dit aan? Het verkoopklaar maken van uw bedrijf vergt tijd en aandacht, maar resulteert vaak in een succesvolle verkoop tegen de beste voorwaarden.

Een goede voorbereiding is essentieel

Ontdek daarom de checklist verkoopklaar, met belangrijke aandachtspunten voor een succesvol verkoop- proces. De checklist laat zien in hoeverre u en uw bedrijf al klaar zijn voor de toekomstige overdracht, met in alle opzichten het juiste resultaat: financieel, strategisch én persoonlijk.

RB A4 De Kracht Van Het Plan Dummy@2X

Uw onderneming verkoopklaar maken

De checklist verkoopklaar is een op maat gemaakte analyse, specifiek voor uw onderneming. Welke zaken verdienen nu uw aandacht en welke onderwerpen komen pas later aan bod? Met een goed doordacht plan van aanpak voor de toekomstige bedrijfsverkoop, heeft u alle tijd om de waardebepalende factoren van uw onderneming te optimaliseren.

Een goede eerste indruk is essentieel bij het verkopen van uw bedrijf. Voor potentiële kopers moet het direct glashelder zijn waarom zij uw onderneming zouden overnemen. Ook is een goed georganiseerd bedrijf met efficiënte bedrijfsprocessen aantrekkelijk voor geïnteresseerde partijen. Het laat zien dat uw bedrijf gestructureerd, financieel gezond en winstgevend is.

Naast de zakelijke en cijfermatige voorbereidingen, kan de verkoop van uw bedrijf ook emotioneel heel wat teweeg brengen. U stelt zich belangrijke vragen. Staat er opvolging klaar? Wat gebeurt er met het huidige personeel? Blijft u zelf (tijdelijk) aan als directeur? De checklist verkoopklaar helpt u zelf en uw bedrijf gereed te maken voor de toekomstige verkoop.

 • Bouke Tauw

  Bouke Tauw

  Functie
  Partner
  Locatie
  Rotterdam

  "De verkoop van je bedrijf kost vaak veel energie. Hoe beter je jezelf op deze fase voorbereidt, hoe groter de kans dat je je bedrijf goed en gerust kunt verkopen en dat je zorgeloos kunt genieten van de fase daarna."

  Maak kennis met Bouke Tauw

Voorkom verrassingen

Bij het verkoopklaar maken van uw onderneming komen verschillende onderwerpen aan bod. Goed voorbereid zijn op elk van deze thema's draagt bij aan een efficiënt verkoopproces en voorkomt verrassingen op cruciale momenten.

Voorbeeldvragen

 • Welke juridische en fiscale aspecten verdienen aandacht?
 • Wat zijn de belangrijkste waardebepalende factoren van uw onderneming?
 • Welke invloed hebben investeringen in het werkkapitaal op de waarde van de onderneming?
 • Hoe is de kwaliteit van de (financiële) informatie van de onderneming?
 • Welke stappen kunt u zetten om deze onderdelen te optimaliseren?

Vervolgstappen

In combinatie met een 'verkoopklaar beoordeling', kunnen wij een indicatieve waardebepaling van uw onderneming uitgevoeren. Hiermee heeft u een goede 0-meting voor een toekomstig proces. Wij komen graag in contact voor nadere toelichting en ondersteuning.

Hoe werkt een waardebepaling?

1200X800 Mvb2021 11 08 1137 BW (1)

De checklist verkoopklaar: optimale voorbereiding op eventuele verkoop

Contact

Kom eens praten het team van Rembrandt M&A. Wij begrijpen de vragen die spelen, kennen de dynamiek van het overnameproces en bieden een netwerk vol mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties