Mvb2023 01 24 1003

Bamboo Import Europe

Pim van der Eng en Sandra Bonne rolden min of meer toevallig de bamboehandel in en bouwden hun bedrijf uit tot de grootste bamboeleverancier van Europa. Rembrandt Fusies & Overnames begeleidde de verkoop van hun onderneming. “We hebben ons bedrijf met een gerust hart overgedragen.”

Pim: “Het verhaal van Bamboo Import Europe begint in 2010… in onze achtertuin. Daar wilden mijn vrouw Sandra en ik namelijk een tuinhuis van bamboepalen bouwen. Er was echter één probleem: bamboepalen waren online bijna nergens te vinden. Gelukkig vond ik uiteindelijk via-via een mooie partij bij een bedrijf dat gedroogd fruit importeert vanuit Indonesië.”

“De circa honderd palen die ik overhield, besloot ik zelf weer door te verkopen. Tot mijn verbazing was ik ze snel kwijt. Al snel kwam ik erachter dat de vraag naar bamboe behoorlijk groot is; het groeit snel, het is duurzaam en als het eenmaal is uitgehard is het oersterk en kun je het uitstekend gebruiken als bouwmateriaal.”

Stonden we wellicht open voor een bedrijfsverkoop?

“Ik kocht nog een partij en langzaam ontstonden zo de contouren van een nieuwe onderneming, naast mijn bestaande grondwerkbedrijf. Uiteindelijk besloten Sandra en ik het roer om te gooien en volledig voor de bamboehandel te gaan. We vonden fijne leveranciers in Indonesië en China, en breidden ons assortiment steeds verder uit: van alleen bamboepalen naar bamboe schuttingen, jaloezieën, gevelbekleding – you name it. Op het hoogtepunt waren we de grootste importeur en verkoper van bamboe(producten) in de Europese Unie, met zeventien verkooppunten in Europa.”

“Op dat moment klopte een ondernemer bij ons aan die zich richt op de aanplant van bamboe. Stonden we wellicht open voor een bedrijfsverkoop? De gesprekken liepen op niets uit, maar het zette ons wel aan het denken: zou het – zeker gezien het steeds duurder wordende containervervoer – geen goed idee zijn om de onderneming te verkopen? Samen met medeaandeelhouder Stéphane Schröder besloten we ons bedrijf in de etalage te zetten.”

Rembrandt heeft ons geweldig geholpen

“Via onze accountmanager bij Rabobank kwamen we in contact met Rembrandt. Samen vonden we, na een uitgebreide selectieronde, een geschikte koper: investeringsmaatschappij 5square, samen met Casper de Nooijer en de familie Van Beuningen. Met deze partijen klikte het meteen. Ze hadden dezelfde visie op de toekomst van het bedrijf en stelden een vergelijkbare omgang met klanten en leveranciers voor.”

En, misschien nog wel het allerfijnst: tijdens de onderhandelingen vormt Rembrandt een welkome buffer tussen jou en de tegenpartij.

“Rembrandt heeft ons bij dit alles geweldig geholpen. Ze hebben precies in het vizier welke informatie je dient aan te leveren en zijn enorm snel in het beantwoorden van vragen; op elk moment van de dag en als het moet ook in het weekend. Erg prettig als je met een prangende vraag zit.”

“En, misschien nog wel het allerfijnst: tijdens de onderhandelingen vormt Rembrandt een welkome buffer tussen jou en de tegenpartij. Ze blijven te allen tijde rustig, weten precies wat je wel en niet moet zeggen, en vangen de klappen op als er een keer wrijving ontstaat. Daardoor houd jij de relatie goed en kun je het bedrijf uiteindelijk met een gerust hart en in goede harmonie overdragen. Precies zoals wij nu ook hebben gedaan.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

  • “Een bedrijfsverkoop is life-changing"

    Jeroen Derwort
    Gamebasics

  • “Rembrandt gaat niet voor het snelle succes”

    Wim en Marrit Smits
    Jollein

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties