Header Rotterdam

U wilt een bedrijf overnemen?

M&A buy-side: een bedrijf overnemen

U heeft grote ambities. Er zijn diverse mogelijkheden om uw bedrijf versneld te laten groeien. Een strategische overname is er hier een van. Overweegt u de overname van een bedrijf, maar weet u nog niet precies welk bedrijf u wilt overnemen? Of is er misschien juist al langer een onderneming in beeld?

Rembrandt M&A biedt u als ervaren fusie- en overnameadviseur een unieke en onderscheidende werkwijze die waarde toevoegt aan alle fasen van het overnametraject. Op basis van uw persoonlijke doelstellingen, ontwikkelen we samen een plan van aanpak voor een succesvolle overname.

 • Roderick Kranendonk

  Roderick Kranendonk

  Functie
  Partner
  Locatie
  Rotterdam

  "Van financiële analyse tot overnameovereenkomst: Rembrandt begeleidt u gedurende het gehele traject."

  Maak kennis met Roderick Kranendonk

Het overnameproces

Aan de buy-side bestaat het overnameproces uit drie fasen: voorbereiding, transactie en afronding. In iedere fase houden wij de doelstellingen scherp voor ogen en bewaken wij de voortgang.

1. Voorbereidingsfase

In deze fase beginnen we met het inventariseren van uw belangrijkste criteria, de waardebepalende elementen én (strategische) doelstellingen waaraan een overnamekandidaat moet voldoen. Voor het realiseren van een succesvolle overname is het van belang dat de tijdens het proces ontvangen informatie hieraan wordt getoetst.

Als er nog geen kandidaat in beeld is, stellen wij met behulp van onze eigen databases en (inter)nationale netwerken een lijst met kandidaten op die zo goed mogelijk bij uw profiel aansluiten. Gezamenlijk maken we een selectie van de best passende kandidaten, die we vervolgens op een gepaste manier benaderen om te onderzoeken of ze openstaan voor een nadere kennismaking.

2. Transactiefase

De transactiefase draait om verdere verdieping van de financiële analyses, culturele en commerciële aspecten, het uitbrengen van (een) bieding(en), onderhandelingen en het vastleggen van de overeengekomen voorwaarden in een intentieverklaring.

3. Afrondingsfase

In deze laatste fase vindt de due diligence plaats, wordt er een businessplan opgesteld, worden mogelijke financieringsmogelijkheden besproken en wordt ten slotte de transactiedocumentatie opgesteld en ondertekend.

1200X800 Mvb2022 04 12 2101 BW (1)

Een volledige of gedeeltelijke overname?

Naast de mogelijkheid om een onderneming volledig over te nemen, heeft Rembrandt M&A een unieke propositie ontwikkeld voor kopers die geïnteresseerd zijn in een gezamenlijke investering: de Smart Exit. Met Smart Exit hebben investeerders de mogelijkheid tot slimme investeringen in ondernemingen van derden. Hierbij hebben alle partijen, kopers en verkoper, de zekerheid van vooraf vastgestelde rendementen en voorwaarden.

Ontdek Smart Exit

Uw partner voor een succesvolle overname

Voor ieder overnametraject werken wij nauw samen met bij de onderneming betrokken adviseurs. Hierbij kunt u denken aan accountants, fiascalisten, due diligence specialisten en M&A advocaten. Een goede coördinatie van alle werkzaamheden is hierbij essentieel om overzicht te houden, voortgang te bewaken en kosten onder controle te houden. Hierbij ligt de focus ligt op het realiseren van zowel de korte- als (strategische) lange-termijndoelstellingen.

Rembrandt M&A makt voor u het verschil

De onderscheidende werkwijze van Rembrandt M&A biedt meerwaarde voor u in alle fasen van een overnametraject. Aan de buy-side bieden wij 360-graden support voor een succesvolle bedrijfsovername.

Meerwaarde

 • Decennialange ervaring
 • Sterk trackrecord met toonaangevende transacties
 • Gestructureerde aanpak en volledige controle over het gehele overnameproces
 • Diepgaande sectorkennis
 • Uitgebreide nationale én internationale netwerken
 • Nauwe samenwerking met betrokken professionals
 • Realisatie van uw strategische doelstellingen
 • Doelgericht, persoonlijk en betrokken

Een succesvolle overname omvat het in alle opzichten beste resultaat; financieel, strategisch én persoonlijk

Contact

Komt eens praten met het team van Rembrandt. Wij begrijpen de vragen die spelen, kennen de dynamiek van het overnameproces en bieden een netwerk vol mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen uw zakelijke groei te versnellen.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente koop transacties

Alle transacties