Home / Services / Management Buy-Out
Management buy out

Management Buy-Out

Overweegt u uw onderneming te verkopen aan het management van uw bedrijf? Wilt u als management het bedrijf waarvoor u werkt van de huidige eigenaar overnemen? Dit kan voor de continuïteit van het bedrijf een interessante optie zijn.
Header Eindhoven 2800X2360

Oog voor de zakelijke én menselijke aspecten

Voor de verkoper betekent een management buy-out een overdracht van het bedrijf aan één of meer personen die het bedrijf en de markt als geen ander kennen. Voor het management verandert er met de stap van manager naar ondernemer qua werkzaamheden niet direct iets, financieel kan er daarentegen wel het nodige veranderen. De bestaande relatie werkgever-werknemer en de tegengestelde belangen kunnen het proces bovendien delicaat maken.

Bij een Management Buy-Out kunnen zakelijke en persoonlijke verhoudingen van de ene op de andere dag veranderen

Goed voorbereid op de onderhandeling

Een transactie tussen partijen die elkaar - soms zelf al heel lang - kennen, zal enerzijds heel vertrouwd voelen. Anderzijds kan een dergelijk proces ook heel gevoelig liggen. Zakelijke en persoonlijke verhoudingen veranderen van de ene op de andere dag. Is de vraagprijs of de bieding redelijk? In hoeverre is een management Buy-Out financieel haalbaar? Hoe wordt de transactie gefinancierd? En hoe ga je met elkaar om als de Buy-Out eventueel niet lukt?

1200X800 Mvb2021 11 02 1054 BW

Bij een Management Buy-Out kan een goede adviseur hét verschil maken tussen wel of niet slagen van de transactie. Zeker als deze adviseur veel kennis en ervaring heeft met dergelijke processen en met de sector.

Met een Management Buy-Out legt u uw onderneming in vertrouwde handen.

Samen voor de beste deal

Rembrandt inventariseert samen met u vooraf de kansen en bedreigingen van een Management Buy-Out en de financiële haalbaarheid. Met voor u de beste deal voor ogen begeleiden wij u bij het hele proces.

Een Management Buy-Out onderzoeken?

U wilt uw succes als ondernemer verzilveren en uw bedrijf overdragen in vertrouwde handen? Neem gerust eens contact op met één van onze adviseurs.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente management buy out transacties