Mvb2023 11 17 7020

BModesto

Roy van Voorst en Michael Hendriks verkochten hun onderneming, de BModesto Group, aan het Ierse Uniphar. Tot op dat moment, een voor beide nog onbekende partij. De ondersteuning van Rembrandt M&A was daarbij zeer welkom, vertelt Roy. Als ondernemer wil je je namelijk maar met één ding bezighouden: je bedrijf. “Rembrandt had gelukkig meer geduld dan wijzelf.”

Roy van Voorst

“Michael richtte BModesto op in 2014; zelf ben ik in 2016 als aandeelhouder aan boord gekomen. Het bedrijf houdt zich bezig met de parallelle import van geneesmiddelen vanuit andere Europese landen. Later hebben we ook nog twee zusterondernemingen opgericht: BMmedical, voor de import van medische hulpmiddelen, en BMclinical, voor de bevoorrading van bedrijven die zich bezighouden met clinical trials. Ook hebben we een Duitse en een Engelse tak.

De BModesto Group die zo ontstond, groeide jarenlang als kool. We werden een terugkerende naam bij de Gazellen Awards van Het Financieele Dagblad, en de bijbehorende exposure zorgde ervoor dat we geregeld werden benaderd door geïnteresseerde investeerders.

Aanvankelijk hielden we de boot af, maar zo vanaf 2021 begonnen de aanbiedingen serieuzere vormen aan te nemen. Dat was voor mij en Michael het moment om te zeggen: misschien moeten we de overnameopties tóch maar eens nader verkennen. Via onze huisbankier Rabobank kwamen we daarvoor uiteindelijk terecht bij Rembrandt M&A.

Misschien moesten we de overnameopties tóch maar eens nader verkennen.

Ons bedrijf groeide nog steeds onstuimig, en Michael en ik wilden ons zoveel mogelijk kunnen blijven richten op de dagelijkse business. Wat dat betreft zaten we bij Rembrandt goed; Menno en zijn team hebben ons enorm veel werk uit handen genomen. Denk hierbij aan het opstellen van het informatiememorandum, het samenstellen van een long- en shortlist en de begeleiding tijdens het verdere verkoopproces en de onderhandelingen.

Verkoop aan Private Equity had niet onze voorkeur; we wilden – ook met het oog op onze medewerkers – voorkomen dat het bedrijf opgeknipt zou worden. Daarvoor is het al die jaren toch te veel ons kindje geworden.

Gelukkig kwam Rembrandt via hun netwerk met de perfecte partner op de proppen: Uniphar, een farmaceutische groothandel uit Ierland. Wij kenden het bedrijf zelf niet, maar al snel bleken we dezelfde ideeën te hebben over de toekomst en over de internationale uitbouw van het bedrijf. Het karakter van de BModesto Group is in essentie ongewijzigd gebleven, dat was voor ons een doorslaggevende factor.

Dan is het fijn als je een overnameadviseur naast je hebt die al vanaf het voortraject de rust bewaart en meer geduld heeft dan jijzelf.

Michael en ik zijn met BModesto groot geworden in de daghandel, waar je hele snelle klappen maakt. Maar zo’n overnameproces is nou juist bij uitstek een proces van de lange adem. Al helemaal als je in zee gaat met een groot, beursgenoteerd bedrijf als Uniphar. Dan is het fijn als je een overnameadviseur naast je hebt die al vanaf het voortraject de rust bewaart en meer geduld heeft dan jijzelf.

Sterker nog: als je je als ondernemer te veel verliest in zo’n overnameproces, loop je het risico dat de focus verdwijnt en dat je bedrijf minder waard wordt. Een goede reden dus om je te laten bijstaan door een professionele partner, die alle ‘ruis’ zoveel mogelijk afvangt.

Rembrandt kwam met de perfecte partner.

Michael is aangebleven als directeur, en zelf ben ik nog als consultant verbonden aan het bedrijf. Op deze manier kunnen we waarde blijven toevoegen, terwijl het bedrijf duurzaam verder groeit. Al met al zijn we ongelooflijk blij met het resultaat, zowel met de overnamesom als met de uiteindelijke koper.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

  • “Een bedrijfsverkoop is life-changing"

    Jeroen Derwort
    Gamebasics

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties