Mvb2023 11 29 1014

Van Tongeren Watertechniek

Bronbemalingsbedrijf Van Tongeren Watertechniek had, na twee grote overnames in 2021, geen concrete overnameplannen. Tót zich een kans voordeed die het familiebedrijf niet kon laten liggen. Met ondersteuning van Rembrandt M&A slaagden eigenaar Guido van Tongeren en algemeen directeur Robert Barkel erin om enorm snel én succesvol te schakelen. “Rembrandt weet precies wat er op welk moment nodig is.”

Guido van Tongeren

Guido: “In 2017 nam ik het familiebedrijf, opgericht door mijn grootvader Henk van Tongeren in 1949, als enige eigenaar over. De omvang verdubbelde in 2021 door de overname van twee bedrijven uit Alkmaar: Theo van Velzen Grondboortechniek en Bronbemaling en Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica. Na zo'n groot dubbel overnametraject, zonder een overname-adviseur, denk je niet meteen aan een volgende overname.

De volgende ochtend zat ik al met Rembrandt M&A om tafel.

Dat veranderde toen ik begin 2022 werd benaderd door een adviseur, die een bronbemalingsbedrijf uit het zuiden des lands ter overname aanbood. De bronbemalingsmarkt is niet zó groot, dus ik vermoedde al snel dat het ging om Raaijmakers en Zn. uit Volkel: een prachtig familiebedrijf waar ik altijd al tegenop heb gekeken en graag wilde overnemen. 

Mijn vermoeden werd bevestigd. Toen was het vooral zaak om snel en professioneel te schakelen, aangezien er waarschijnlijk meer kapers op de kust waren. Via onze huisbankier Rabobank werden Robert en ik diezelfde avond nog gekoppeld aan Rembrandt M&A, en de volgende ochtend zaten we  al met overnamespecialist John Hoekman om de tafel. Over één ding waren we het meteen eens: we moesten zo snel mogelijk een steengoed bod uitbrengen.

Over één ding waren we het meteen eens: we moesten zo snel mogelijk een steengoed bod uitbrengen.

Om te laten zien hoe serieus het  was, stonden we een week later persoonlijk op de stoep bij de adviseur om ons goed onderbouwde voorstel af te leveren. Wat natuurlijk hielp, was dat ook de financiering op dat moment al nagenoeg rond was. Hieruit bleek enorm de meerwaarde van het partnership tussen Rembrandt en Rabobank: op alle fronten kun je snel schakelen.

Snelheid en professionaliteit zijn sowieso dé onderscheidende kenmerken geweest in dit hele traject. Het team van Rembrandt besteedt natuurlijk aandacht aan een goede analyse en de juiste onderbouwing, maar ze snappen daarnaast het belang van korte tijdslijnen. Ik houd zelf van doorpakken, en dan is het prettig dat je in Rembrandt en Rabobank twee partners vindt met diezelfde drive.

Dat merkte ik ook meteen bij John en zijn collega’s: ze snappen de wereld van overnames, hebben kennis van de branche en begrijpen dat je soms snel moet handelen. Rembrandt weet precies wat er op welk moment nodig is; bij de volgende overname schakel ik ze zeker opnieuw in.

Rembrandt weet precies wat er op welk moment nodig is.

Uiteindelijk is het ons gelukt de deal met Raaijmakers met succes rond te krijgen. Ik durf wel te stellen dat Rembrandt M&A zichzelf in dit traject ruimschoots heeft terugverdiend. Mede dankzij hun inspanningen hebben we nu dit mooie bedrijf kunnen toevoegen aan onze eigen onderneming en zijn we uitgegroeid tot de grootste bronbemaler van Nederland. Zonder John en het team was me dat wellicht nooit gelukt.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

 • “Goed inzicht in de markt en zeer betrokken procesbegeleiding”

  Jos Hugense
  Meatless

 • “Rembrandt kwam met de perfecte partner"

  Roy van Voorst
  BModesto

 • "De humor was nooit ver weg – zelf bij zo’n intensief overnametraject"

  Henk de Weerdt
  Krämer Groep

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente koop transacties

Alle transacties