Management Buy-In bij Snel Industrie

Management Buy-In bij Snel Industrie

Management Buy-In | Industrie
1
Transactie
Rapida B.V. heeft de aandelen van Stanvenplak Materieel B.V. en Snel Industrie voor Karton en Papierveredeling B.V. (Snel) overgenomen van A.A. Snel junior Holding B.V. middels een management buy-in. Het team van Rembrandt F&O heeft de eigenaar van A.A. Snel junior Holding B.V. begeleid bij de verkoop.

Verpakkingsspecialist
Snel is actief als verpakkingsspecialist voor diverse klanten. De voedingsmiddelenindustrie is een belangrijke afzetmarkt voor de onderneming die met name actief is op het gebied van kleine verpakkingen die een complexe bewerking vereisen. Zie voor meer informatie: www.snelbv.nl.

Externe opvolging
Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd was de eigenaar van Snel op zoek naar externe opvolging voor zijn onderneming, waarbij de voorkeur uitging naar een ondernemende manager. De koper heeft in het verleden diverse directiefuncties op het gebied van commercie vervuld en was toe aan een nieuwe uitdaging. Nadat partijen in december 2014 kennisgemaakt hebben, is het proces eind januari 2015 opgestart en begin juli 2015 definitief afgerond.

Financiering
De koper heeft de huisbankier van Snel, Rabobank Oost Betuwe U.A., bereid gevonden om de overname (deels) te financieren.

Onze adviseurs helpen u graag.