Verkoop  van TCM B.V. door Stichting TCM

Verkoop van TCM B.V. door Stichting TCM

Verkoop | Gezondheidszorg & Educatie
1 2
Transactie
Centric IT Solutions B.V. heeft een belang van 60% verworven in TCM Holding B.V. Rembrandt Fusies & Overnames heeft Stichting TCM begeleid bij de verkoop van het aandelenbelang.

Strategische rationale voor joint venture
Stichting TCM verkoopt via TCM B.V. eigen software voor de care markt. Het eigen ontwikkelde softwarepakket Tis Care wordt met name gebruikt door verzorgingstehuizen. De gebruikers van het pakket zijn tevens leden van de stichting.
Om de continuïteit op de lange termijn te waarborgen is Stichting TCM samen met Rembrandt Fusies en Overnames op zoek gegaan naar een joint venture partner. De onderneming had uiteindelijk met Centric de beste strategische fit.
Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Centric heeft 5.000 werknemers en boekte in 2012 een omzet van 525 miljoen euro. Hierdoor heeft Centric capaciteit om sterke complementaire services te bieden (o.a. consultancy, , public affairs en sales). Daarnaast heeft Centric de mogelijkheden om extra te investeren in de productontwikkeling met als doel de marktpositie van TCM in het zorgsegment verder uit te bouwen.
Voor meer informatie zie: link naar persbericht

Onze adviseurs helpen u graag.