Fhs5dphwqaqvupo (1)

Veenstra & Stroeve

Na jaren van groei besloten Marcel Stroeve en Anton Veenstra hun succesvolle onderneming – gespecialiseerd in de productie van onder meer prefab daken en -dakkapellen – te verkopen. “Er waren zeker momenten dat we dachten: láát ook maar.”

Anton: “Marcel en ik richtten Veenstra & Stroeve op in 2006; we werkten allebei al langer in deze branche en wilden nu wel eens voor onszelf beginnen. Ik zei van meet af aan dat ik maximaal tien jaar mee zou doen; daarna zou ik gezien mijn leeftijd willen stoppen. Maar het ondernemen beviel zó goed, dat ik na die tien jaar vrolijk ben doorgegaan. Het ging ook gewoon goed; we groeiden van nul naar ruim zestig medewerkers.”

Marcel: “Drie jaar geleden zijn we opnieuw het gesprek aangegaan over de toekomst. Er lagen meerdere opties op tafel: ik kon alleen verder gaan – al dan niet met een nieuwe compagnon – óf Anton en ik zouden het bedrijf samen verkopen. Uiteindelijk zijn we voor die laatste optie gegaan.”

“Via onze contactpersoon bij de Rabobank kwamen we terecht bij Rembrandt Fusies & Overnames voor een oriënterend gesprek. Daar hielden we meteen een goed gevoel aan over.”

Het scheelt een stuk als je dezelfde taal spreekt.

Marcel: “Samen met Rembrandt kwamen we vervolgens al snel tot een shortlist met mogelijke kopers. Daar vloeide een aantal gesprekken uit voort met geïnteresseerde partijen. Een van die partijen was Antea, een investeringsmaatschappij uit Den Haag. Zij boden niet alleen een goede prijs, maar voelden ook goed aan wat we wilden en, niet onbelangrijk: het klikte ook op persoonlijk vlak. Het scheelt een stuk als je dezelfde taal spreekt.”

Anton: “Maar vergis je niet: uiteindelijk is een bedrijfsverkoop een totaal ander spel dan wat je zelf al die jaren hebt gespeeld. Je begeeft je als ondernemer in een gebied waar je je waarschijnlijk nog nooit hebt begeven, terwijl de tegenpartij soms alles op de automatische piloot doet. Daarnaast komen bij een overname bepaalde emoties kijken, en krijg je te maken met allerlei voor jou onbekende processen met juridische haken en ogen. Dan is het wel zo prettig dat een partij als Rembrandt naast je staat, die veel ervaring heeft en dagelijks met dit bijltje hakt.”

Je bedrijf verkopen is totaal iets anders dan het spel dat wij al die jaren hebben gespeeld.

“Eerlijk is eerlijk, tijdens zo’n onderhandelingsproces zijn er absoluut momenten dat je denkt: láát ook maar. Er komen heel veel zaken voorbij waar je nog nooit bij stil hebt gestaan, maar die – naast de prijs – wel deel uitmaken van de onderhandelingen. Wel of geen earn-out constructie bijvoorbeeld, of afspraken over aansprakelijkheid. Rembrandt zorgt op zo’n moment voor duidelijkheid en rust en trekt het proces waar nodig weer vlot.”

“Uiteindelijk hebben Marcel en ik na de overdracht nog een halfjaar de nieuwe directie ingewerkt. Het voelde goed om het bedrijf in die periode goed te kunnen overdragen en achterlaten. Eind 2021 zijn we helemaal gestopt en zijn we op de achtergrond alleen nog eigenaar van de bedrijfspanden. De samenwerking met het team, onder leiding van John Hoekman liep al met al uitstekend; de mensen zaten er bovenop en behielden namens ons steeds de regie. Als we nog eens voor de keuze zouden staan, zouden we zeker weer in gesprek gaan met Rembrandt.”

Als we nog eens voor de keuze zouden staan, zouden we zeker weer in gesprek gaan met Rembrandt.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

  • "De humor was nooit ver weg – zelf bij zo’n intensief overnametraject"

    Henk de Weerdt
    Krämer Groep

  • “Hier heb je al die jaren je ziel en zaligheid ingestoken"

    Wytse Oosterbaan
    APH Group

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties