1666432036679 (1)

Hanselman Groep

Na bijna veertig jaar ondernemen wilde Edwin Hanselman het door hem uitgebouwde expertise- en risicomanagementbureau graag overdragen aan een partij die het bedrijf verder zou kunnen brengen. Mede dankzij Rembrandt Fusies & Overnames verkocht hij zijn onderneming aan het Franse SOCOTEC, wereldwijd een leidende speler op het gebied van Testing, Inspection and Certification (TIC). “Bij het vinden van de juiste overnamepartner speelde Rembrandt een doorslaggevende rol.”

Edwin: “In 1984 nam ik een bestaand expertisebureau over en rolde ik als ondernemer de wereld van de schade-expertise in. In de loop der jaren groeide Hanselman Groep uit tot wat het nu is: een allround expertise- en risicomanagementbureau met 120 medewerkers, dat zich met name richt op de bouw- en transportsector.

Na 37 jaar ondernemen had ik nog wel een duidelijke visie op de toekomst, maar ik had - in alle eerlijkheid - niet meer de energie om die visie ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Zo kwam langzaam bij mijzelf de vraag op of ik op  mijn 67e nog wel diegene ben die het bedrijf in de volgende versnelling kan brengen.

De persoonlijke klik gaf de doorslag.

Samen met een persoonlijke adviseur en sparringpartner ging ik dan ook op zoek naar een partij die mij zou kunnen begeleiden bij de verkoop. Na gesprekken met meerdere overnamespecialisten was ik ervan overtuigd dat Rembrandt mij het beste zou kunnen helpen. Wat daarbij de doorslag gaf? De persoonlijke klik met het team. Van nature kan ik best dominant zijn, dan is het des te belangrijker dat je iemand naast je hebt staan die tegengas weet te bieden op de juiste momenten. Dat gevoel had ik meteen bij Rembrandt-partner Menno Stuker: een enorm aardige en bescheiden man, die me perfect aanvulde met zijn rust en overzicht.

En dan heb ik het nog niet eens over de inhoudelijke expertise, want ook op dat vlak heeft Rembrandt me fantastisch bijgestaan, vanaf de opzet van het eerste informatiememorandum tot de allerlaatste handtekening. Menno en zijn team wisten precies wanneer wat gevraagd werd en waren altijd goed bereikbaar voor overleg.

En dan heb ik het nog niet eens over de inhoudelijke expertise, want ook op dat vlak heeft Rembrandt me fantastisch bijgestaan.

Ook bij het vinden van de juiste overnamepartner speelde Rembrandt een doorslaggevende rol. Zelf dacht ik aanvankelijk aan een Duitse of Engelse partij, dus ik was blij verrast toen uit het netwerk van Rembrandt ook een grote, mij onbekende Franse partij kwam: SOCOTEC Groep, internationaal, 10.000 medewerkers, een omzet van een miljard en actief op het gebied van TIC, advisering en monitoring.

Mede dankzij de formidabele ondersteuning van Rembrandt heb ik mijn bedrijf goed kunnen overdragen en kan ik nu met een gerust hart van mijn pensioen gaan genieten.

Ook met de mensen van SOCOTEC bleek het op persoonlijk vlak enorm te klikken. Ze waren gecharmeerd van onze visie op de toekomst en lieten duidelijk merken dat ze ons er graag bij wilden hebben. Bovendien namen de topmannen van het bedrijf uitgebreid de moeite om naar Nederland te reizen voor een bedrijfsbezoek. Simpelweg hele aardige, attente mensen, die duidelijk te kennen gaven dat ze niet van plan waren om ons bedrijf meteen volledig op de schop te nemen.

Ook hier gaf de persoonlijke klik dus weer de doorslag, al hebben we door slim onderhandelen uiteindelijk óók gewoon een enorm mooie prijs weten te bedingen – een prijs die hoger lag dan waar ik aanvankelijk van uitging. Mede dankzij de formidabele ondersteuning van Rembrandt heb ik mijn bedrijf goed kunnen overdragen en kan ik nu met een gerust hart van mijn pensioen gaan genieten.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

  • "De humor was nooit ver weg – zelf bij zo’n intensief overnametraject"

    Henk de Weerdt
    Krämer Groep

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties