Overname van ATO Bedrijfsopleidingen door AB Vakwerk

Overname van ATO Bedrijfsopleidingen door AB Vakwerk

Koop | Gezondheidszorgs & Educatie
1 2
Transactie
AB Vakwerk heeft 100% van de aandelen in ATO Bedrijfsopleidingen overgenomen. Rembrandt Fusies & Overnames heeft de koper begeleid bij het realiseren van deze transactie. De overname is onderdeel van de in 2019 ingezette koerswijziging van AB Vakwerk naar detacheerder en opleider in de flexibele arbeidsmarkt. Algemeen directeur Marco Meijer: “Met de overname van ATO spelen we in op de veranderende arbeidsmarkt en meer specifiek de toenemende schaarste aan goede vakkrachten.”

AB Vakwerk
Met elf vestigingen verspreid over Noord-Nederland en een omzet van 95 miljoen euro per jaar is AB Vakwerk een grote speler op het gebied van detacheren en opleiden binnen met name de groen-, bouw-, gww- en logistieke sector. AB Vakwerk heeft samen met Rembrandt Fusies & Overnames een acquisitiestrategie uitgewerkt. ATO Bedrijfsopleidingen past goed binnen deze acquisitiestrategie. Marco Meijer: “Met het zelf opleiden van medewerkers zijn we in staat om beter aan de vraag van zowel de klant als de medewerker te voldoen. Het helpt ons in het creëren van de juiste match met gerichte bij- of omscholing.”

Zie voor meer informatie: www.abvakwerk.nl.

ATO Bedrijfsopleidingen
ATO Bedrijfsopleidingen is gevestigd in Leeuwarden en gespecialiseerd in het geven van bedrijfstrainingen. ATO Bedrijfsopleidingen leidt circa 5.000 leerlingen per jaar op, onder andere op het gebied van intern transport, logistiek, veilig werken met hijsmiddelen en Arbo & Veiligheid. Naast de reguliere cursussen voor o.a. hef- en hijsmiddelen, zijn er ook SOG/SSVV cursussen, VCA hercertificering en nascholing voor chauffeurs (CCV). ATO Bedrijfstrainingen biedt tevens BHV- en EHBO-trainingen. Johan Folkertsma, eigenaar van ATO: ”ATO is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot één van de belangrijke spelers in Noord-Nederland in praktische opleidingen voor het MKB. Met de overname door AB Vakwerk kunnen we meer investeren in de groei van ons bedrijf, waaronder ook een nieuwe vestiging van ATO in Noord-Holland dat aankomende januari opent.”

Zie voor meer informatie: www.ato-training.nl.

Onze adviseurs helpen u graag.