Foto Lex84 2 (1)

Heffiq

Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht, ging DGA Lex Knol van heftruckdealer Heffiq met Rembrandt Fusies & Overnames op zoek naar een betrouwbare koper. Hierbij speelde het uitgebreide netwerk van Rembrandt een grote rol. Uiteindelijk bleek een voor hem onbekende partij, Pallieter Group, de perfecte match. “De continuïteit voor onze mensen en voor onze hoofdleverancier is nu maximaal geborgd.”

Lex: “Heffiq werd in 1938 opgericht onder de naam Geveke & Co, als exclusieve dealer van het Amerikaanse vorkheftruckmerk Hyster. Na een aantal overnames kwamen de aandelen van werkmaatschappij Geveke intern transport in 2013 uiteindelijk in handen van het zittende management – waaronder ikzelf.”

“Ten tijde van deze management buy-out was ik 58, en het was toen al duidelijk dat ik mijn aandelen op enig moment weer zou willen verkopen. Dat moment kwam in 2020; ik naderde de pensioengerechtigde leeftijd en wilde het inmiddels tot Heffiq omgedoopte bedrijf in goede handen achterlaten. Mijn medeaandeelhouders hadden geen interesse om mijn aandelen over te nemen, en dus besloten we het bedrijf in de etalage te zetten.”

Ze waren down to earth, stelden doortastende vragen, en gaven me het gevoel dat ze me écht zouden kunnen ontzorgen.

“Na gesprekken met meerdere partijen, kwam Rembrandt F&O uiteindelijk naar boven drijven als de meest geschikte partner om de verkoop te begeleiden; ze waren down to earth, stelden doortastende vragen, en gaven me het gevoel dat ze me écht zouden kunnen ontzorgen. Bovendien beschikt Rembrandt ook over een uitgebreid netwerk van externe specialisten voor bijvoorbeeld alle juridische werkzaamheden. Dat wekt vertrouwen.”

Elke bieding is weer net wat anders opgebouwd, en als relatieve leek zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Die duiding vanuit Rembrandt vond ik echt een enorme toegevoegde waarde.”

“Medio 2020 hebben we het hele proces van informatieverzameling in gang gezet en konden we – met een professioneel informatiememorandum onder de arm – mogelijke kopers gaan benaderen. Daar zaten ook partijen bij uit de koker van Rembrandt die ikzelf nog niet kende. Als er dan vervolgens biedingen komen, is het erg fijn dat een ervaren partij meekijkt en inzichtelijk maakt hoe een bieding precies in elkaar steekt. Elke bieding is weer net wat anders opgebouwd, en als relatieve leek zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Die duiding vanuit Rembrandt vond ik echt een enorme toegevoegde waarde.”

Voor mij was continuïteit en waarborging van het bedrijf het allerbelangrijkst.

“Een andere duidelijke toegevoegde waarde school voor mij in het netwerk van Rembrandt en hun aandeelhouder Rabobank. De uiteindelijke koper, de Pallieter Group, kende ikzelf nog niet. Ook erg prettig: het team nam in de onderhandelingsfase alle communicatie met de tegenpartij over, je hebt er geen omkijken naar. En verder is zeker het vermelden waard dat Rembrandt enorm discreet te werk gaat. We wilden vóór alles voorkomen dat het nieuws over een mogelijke overname zou gaan rondzingen en voor onrust zou zorgen onder ons personeel. We hebben de overname  tot het allerlaatste moment stil kunnen houden.”

 

“In Pallieter hebben we al met al een koper van de buitencategorie gevonden, die bovendien ook op goedkeuring van onze leverancier Hyster kan rekenen. Het allerbelangrijkste was voor mij de continuïteit en waarborging van het bedrijf. Mijn opvolger Anthony Trienekens heeft in korte tijd een geweldig plan voor de toekomst neergezet, en de sfeer onder de medewerkers is uitstekend. Ik prijs me kortom gelukkig met deze fijne aandeelhouder, die we zonder Rembrandt nooit hadden gevonden.”

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Ondernemers aan het woord

Ieder overnameproces is uniek. Ondernemers die u voor gingen, herkennen uw ambities, vragen en uitdagingen. Lees hier hoe zij de samenwerking met Rembrandt M&A hebben ervaren.

  • "De humor was nooit ver weg – zelf bij zo’n intensief overnametraject"

    Henk de Weerdt
    Krämer Groep

  • “Hier heb je al die jaren je ziel en zaligheid ingestoken"

    Wytse Oosterbaan
    APH Group

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties