Overname Meelunie door Hoogwegt Groep

Overname Meelunie door Hoogwegt Groep

Verkoop | Food & Agri
1 2
Transactie
Hoogwegt Groep B.V. heeft 60% van de aandelen in Meelunie B.V. (onderdeel van AVEBE Nederland B.V.) overgenomen. Het team van Rembrandt F&O heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Partijen
Meelunie is een leverancier van landbouwproducten, waaronder zetmeel, zoetstoffen, en eiwitten. Het bedrijf heeft een lange historie, en is opgericht in 1867 als producent en verwerker van graan en aardappelen. Het bedrijf levert in meer dan 80 landen en levert aan voedingsmiddelenindustrie, de diervoederindustrie, en de industriële sector.
Zie voor meer informatie: www.meelunie.com

AVEBE UA is een coöperatie die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Deze producten worden gebruikt in voeding, diervoeding, papier, de bouw, textiel en voor kleefstoffen. AVEBE heeft drie productielocaties in Nederland, twee in Duitsland, en een locatie in Zweden. Bij de coöperatie zijn ongeveer 2500 boeren aangesloten. AVEBE heeft circa 1300 mensen in dienst, en is opgericht in 1919.
Zie voor meer informatie: www.avebe.nl

Hoogwegt is een leverancier van zuivelproducten en –ingrediënten. Het bedrijf is opgericht in 1965 en is inmiddels actief in meer dan 110 landen. Hoogwegt levert producten zoals melkpoeders, botervetten, en weiproducten. Verder levert het bedrijf diensten op het gebied van risk management, logistiek, en kwaliteitscontrole. Voor meer informatie, zie: