Overname Barenbrug door Dow Agrosciences LLC

Overname Barenbrug door Dow Agrosciences LLC

Verkoop | Food & Agri
1 2
Transactie
Dow Agrosciences LLC, onderdeel van The Dow Chemical Co., is een strategische samenwerking aangegaan met Barenbrug Holding (Barenbrug). Het team van Rembrandt F&O heeft Barenbrug begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Partijen
De Royal Barenbrug Group is een wereldwijd opererend zaadbedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Royal Barenbrug Group is een onafhankelijk familiebedrijf. De kernactiviteiten van Barenbrug zijn plantenveredeling, graszaadproductie en wereldwijde verkoop en marketing van grassen en voedergewassen. De Barenbrug producten worden gebruikt in uiteenlopende markten en toepassingen, zoals golf, voetbal, openbaar groen of tuinen en voor groenvoederteelten in de veehouderij.
Zie voor meer informatie: www.barenbrug.nl

Dow Agrosciences is begonnen als plant-wetenschappelijk bedrijf van The Dow Chemical Company, welke is opgericht in 1897. Een joint venture met Eli Lilly & Company in 1989 leidde tot de oprichting van DowElanco. Dit bedrijf combineerde de scheikundige kennis van Dow met Eli Lilly’s kennis van biologische processen. In 1997 heeft Dow het volledige eigendom van het bedrijf verworven, en is het bedrijf verder gegaan onder de naam Dow AgroSciences. Dow AgroSciences levert producten op het gebied van landbouw – zoals gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest, en zaden – en heeft 8000 medewerkers wereldwijd.
Zie voor meer informatie: www.dowagro.nl

Onze adviseurs helpen u graag.