Home / Services / M&A Sell-Side
Header Amsterdam (1)

M&A Sell-side

Bedrijf verkopen

U overweegt de verkoop van uw onderneming? Daarbij geldt: een succesvolle verkoop omvat niet alleen het beste financiële resultaat, maar ook de realisatie van uw persoonlijke en strategische doelstellingen. Hiertoe inventariseren wij uw wensen en verwachtingen, en dé waardebepalende factoren van en rondom het bedrijf. Een gefaseerd en strak begeleid verkoopproces voert vervolgens tot een in alle opzichten succesvolle verkoop.

Rembrandt Fusies & Overnames

De onderscheidende werkwijze van Rembrandt Fusies & Overnames biedt meerwaarde voor onze klanten in verschillende fases van een overnametraject. Wij staan naast u als ondernemer.

Meerwaarde

  • Realisatie van uw persoonlijke, financiële en strategische doelstellingen
  • Doelgerichte, persoonlijke en professionele betrokkenheid
  • Begeleiding gedurende het gehele traject
  • Nauwe samenwerking met professionals in het veld
  • Ruime ervaring en de beste nationale én internationale netwerken

Verkoopproces

Een gedegen voorbereiding is de eerste stap naar een efficiënt en succesvol verkoopproces. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste waardebepalende elementen van het bedrijf? Met welke marktcondities heeft u nu en op korte termijn te maken? Welke synergetische voordelen zijn er voor de mogelijke kopers te behalen en zouden die ook meegenomen kunnen worden in de waardering? Pas na zorgvuldige oriëntatie en inventarisatie stellen we de waarde van de onderneming vast en worden potentiële kopers – nationaal en/of internationaal – benaderd.

Doelgericht en ervaren

Rembrandt Fusies & Overnames heeft ruime ervaring op het gebied van verkooptransacties. We werken hierbij regelmatig samen met accountants of advocaten. Ook kunnen wij gebruikmaken van een uitgebreid (inter)nationaal netwerk. Dit helpt ons team bij het bereiken van de voor u optimale deal.

Gedegen en zorgvuldige voorbereiding leidt tot een efficiënt en succesvol verkoopproces.

Stappenplan voor verkoop

Ons stappenplan voor verkoop kent drie fasen: voorbereiding, transactie en afronding. Gedurende iedere fase houden wij het einddoel van een succesvolle verkoop strak voor ogen en controleren wij op constructieve wijze de voortgang.

1. Voorbereidingsfase

De voorbereidingsfase is essentieel voor een efficiënt en succesvol verkoopproces. Deze fase richt zich op planning, waardebepaling, eventueel een vendor due diligence, het opstellen van een informatiememorandum en het samenstellen van een long list van potentiële kopers. In deze fase bepalen wij samen met de opdrachtgever de te volgen procedure voor het verkoopproces.

Image@Model.Image.Alt

2. Transactiefase

De transactiefase focust op het benaderen van geselecteerde potentiële kopers, kennismakingsgesprekken onder geheimhoudingsplicht en analyse van eerste indicatieve biedingen: non-binding offers. In deze transactiefase vallen ook managementpresentaties, analyses van eventuele tweede indicatieve biedingen (non-binding confirmatory offers), onderhandelingen en de vastlegging van afspraken in een Letter of Intent (LOI).

Image@Model.Image.Alt

3. Afrondingsfase

De afrondingsfase omvat due diligence door de kopende partij, de evaluatie hiervan en het opstellen van de uiteindelijke transactiedocumentatie.

Image@Model.Image.Alt

Rembrandt Fusies & Overnames: professioneel, ervaren en betrokken.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties