Home / Transacties / Strategisch advies bij J.P. van Veen
Anders Food & Agri

Strategisch advies bij J.P. van Veen

Transactie
Artemis Nurseries B.V. (gerelateerd aan Van den Bos Flowerbulbs B.V.) heeft de aandelen in J.P. van Veen B.V. (J.P. van Veen) en Southern Bulbs S.A. (Soutern Bulbs) overgenomen. Het team van Rembrandt F&O heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Partijen
J.P. van Veen was een teler van lelies met 5,5 hectare aan glas en 10 hectare aan buitenlelies. Het bedrijf heeft 25 mensen in dienst, en produceert jaarlijks meer dan 5 miljoen lelies op 4 locaties. Inmiddels is het bedrijf werkzaam onder de naam Kwekerij de Plas.
Zie voor meer informatie: www.kwekerijdeplas.nl

Southern Bulbs is een Nederlands-Chileens bedrijf dat sinds 1991 actief is in de teelt van lelies en tulpen. Het bedrijf produceert op een oppervlakte van ongeveer 300 hectare verdeeld over 7 gebieden. Daarnaast heeft Southern Bulbs twee fabrieken met een oppervlakte van meer dan 16000m2. De verwerkte bloemen worden geëxporteerd naar 27 verschillende landen.
Zie voor meer informatie: www.sbchile.cl

Artemis Nurseries is een holdingmaatschappij, waar na de overname Kwekerij de Plas, Southern Bulbs, en Van den Bos Flowerbulbs in zijn ondergebracht. Van den Bos Flowerbulbs is gespecialiseerd in lelies, freesia’s en calla’s voor professionele bloementelers. Het bedrijf is sinds 1946 actief op het gebied van bewaring, preparatie, handel en export van bloemen.
Zie voor meer informatie: www.artemisnurseries.com en www.vandenbos.com

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente overige transacties