Home / Transacties / Risicodragend kapitaal opgehaald bij Protix B.V.
Anders Food & Agri

Risicodragend kapitaal opgehaald bij Protix B.V.

Transactie
Aqua-Spark Coöperatieve U.A. en haar co-investeerders hebben een participatie genomen in Protix B.V. Rembrandt Fusies & Overnames heeft Protix B.V. ondersteund bij het realiseren van deze transactie.

Protix
Protix is een leidende producent van dierlijke eiwitten op basis van insecten. Insecten kunnen organische reststromen snel recyclen en zetten deze reststromen om in eiwitten. Deze eiwitten kunnen vervolgens gebruikt worden voor het produceren van petfood, aquaculture en veevoer.
Protix heeft een betrouwbare en schaalbare technologie ontwikkeld om insecten op grote schaal te kweken. Hiermee biedt de onderneming een duurzame bron van eiwitten die kan voldoen aan de stijgende vraag als gevolg van de wereldwijde bevolkingsgroei.
De onderneming past deze technologie reeds toe in een kleinschalige productielocatie. Dit is een commercieel succes gebleken en daarom heeft de onderneming de ambitie om een grootschalige productielocatie op te zetten. Hiervoor had de onderneming aanvullend kapitaal nodig. Zie voor meer informatie: www.protix.eu.

Aqua-Spark
Aqua-Spark is een internationaal investeringsfonds gevestigd in Utrecht. Het fonds richt zich op investeringen in duurzame aquaculture ondernemingen die zowel een rendement genereren als een positieve sociaal-maatschappelijke en milieu impact hebben. Aqua-Spark heeft samen met enkele co-investeerders een participatie genomen in Protix om additioneel kapitaal te verstrekken aan de onderneming en daarmee de verdere groei te ondersteunen. Zie voor meer informatie: www.aqua-spark.nl .

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente overige transacties