Overname NIZO food research door Gilde Healthcare Partners

Overname NIZO food research door Gilde Healthcare Partners

Verkoop | Zakelijke Dienstverlening
1 2
Transactie
Gilde Healthcare Partners heeft een meerderheid van de aandelen in de NIZO Groep verkregen. Het team van Rembrandt Fusies & Overnames heeft de verkopers begeleid bij het realiseren van deze transactie. NIZO en Gilde Healthcare Partners voerden al enkele jaren gesprekken in het kader van een verdere versterking van de positie van NIZO. Op het moment dat de gesprekken concreet werden is door de verkopers Rembrandt Fusies & Overnames ingeschakeld om de transactie financieel te structureren, uit te onderhandelen en uit te werken. De huidige aandeelhouders houden allen een belang in de onderneming en zullen werkzaam blijven in hun huidige positie/rol.

Partijen
NIZO Food Research is actief op het gebied van contract research activiteiten in de voedingsmiddelen-, ingrediënten- en biotechindustrieën, bijvoorbeeld op het gebied van smaak, gezondheid en voedselveiligheid. Zie voor meer informatie: www.nizo.com. Rembrandt Fusies & Overnames begeleidde het management van NIZO in 2009 al eerder bij het succesvol realiseren van een Management Buy-Out.

Gilde Healthcare Partners investeert in health-gerelateerde bedrijven in Nederland en andere landen. Gilde Healthcare Partners heeft momenteel circa € 550 miljoen onder beheer, verdeeld over een twee typen investeringsfondsen. Zie voor meer informatie:www.gildehealthcare.com.

Door de komst van Gilde Healthcare Partners kan NIZO, dat vooral sterk is in onderzoek voor de voedingsindustrie, meer geld investeren in nieuwe producten en diensten, bijvoorbeeld op het snijvlak van voeding en gezondheid.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties

Alle transacties