Overname GrainPlastics door Pipelife Nederland, onderdeel Wienerberger AG

Overname GrainPlastics door Pipelife Nederland, onderdeel Wienerberger AG

Verkoop | Industrie
1 2
Transactie
Pipelife Nederland B.V., onderdeel van Wienerberger AG, heeft 100% van de aandelen in Grain Plastics B.V. overgenomen. De samenvoeging van GrainPlastics en Pipelife biedt nieuwe mogelijkheden voor groei en innovatie. Deze strategische stap versterkt zowel de positie van Wienerberger als van GrainPlastics en Pipelife. Samen kunnen zij de markt nog beter ondersteunen bij duurzaam waterbeheer en de realisatie van het elektriciteitsnetwerk. Bovendien draagt de overname bij aan de duurzaamheidsambities van Wienerberger, door de toename in het gebruik van gerecyclede materialen.

Rembrandt M&A heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie.

GrainPlastics
GrainPlastics is een toonaangevende speler op het gebied van drainage, kabelbescherming en gas- en watertransport in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gegolfde kunststof leidingoplossingen voor landbouw- en irrigatiedoeleinden en van hogedichtheid polyethyleen (HDPE) buizen voor infrastructurele en industriële toepassingen. Met productielocaties in Leeuwarden en Hoogeveen bedient het bedrijf een breed scala aan klanten.

Zie voor meer informatie: www.grainplastics.nl.

Pipelife
Als een van Europa’s grootste producenten van kunststof leidingsystemen, wil Pipelife zorgen voor een veilige en duurzame distributie van energie en water. Gevestigd in Enkhuizen, ontwikkelt, produceert en levert Pipelife Nederland al 75 jaar een slim en compleet programma van leidingsystemen. Pipelife Nederland behoort tot de Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger AG. De Pipelife Group heeft ten tijde van de deal wereldwijd 24 vestigingen en circa 3.300 medewerkers.

Zie voor meer informatie: www.pipelife.nl.

Wienerberger AG
Wienerberger AG is met meer dan 200 productielocaties in 28 landen een toonaangevende leverancier van duurzame oplossingen voor de gehele gebouwschil, voor nieuwbouw en renovatie, en voor infra, water- en energiemanagement.

Zie voor meer informatie: www.wienerberger.com.

Onze adviseurs helpen u graag.