1200X800 Mvb2021 10 14 1174 BW

Pre-Exit

Zekerstelling

Met een pre-exit verkoopt u uw onderneming in twee stappen. Bij de eerste stap stelt u direct een aanzienlijk deel van uw bedrijfsvermogen veilig en gaat u door met ondernemen, maar dan sámen met een investeerder. Afhankelijk van het type investeerder, verkoopt u doorgaans binnen een periode van vier tot zeven jaar de overige aandelen.

Pre-exit:

U wilt uw succes als ondernemer verzilveren en stapsgewijs toewerken naar een succesvolle verkoop?

De kenmerken

  • Gedeeltelijke verzilvering van uw ondernemingsvermogen
  • Gedeelde controle over uw onderneming
  • Toegang tot toevoegde waarde, kennis en netwerk van de investeerder

Een medeaandeelhouder

Om te bepalen welk type investeerder het beste bij u en uw onderneming past, inventariseren wij waaraan behoefte is bij u en uw bedrijf. Op basis hiervan komen wij met een selectie van partijen die hier goed bij past. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk met investeerders die wij goed en in veel gevallen ook persoonlijk kennen. Het doel is de juiste partij te kiezen die de gewenste expertise kan bieden, bijvoorbeeld om gezamenlijk de onderneming versneld (internationaal) te laten groeien, verder te professionaliseren of om een of meerdere overname(s) mogelijk te maken.

1200X800 Mvb2021 11 02 1208 BW

Ook kan dit een uitgelezen moment zijn om leden van het management medeaandeelhouder te maken. Of nu een meerderheid of minderheid van de aandelen wordt verkocht aan de investeerder, deze zal in alle gevallen bij bepaalde (ondernemers)beslissingen betrokken willen zijn of zelfs een beslissende stem willen hebben.

De pre-exit, iets voor u?

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

Onze adviseurs helpen u graag.