Overname van Circuit Park Zandvoort Beheer door Chapman Andretti Partners

Overname van Circuit Park Zandvoort Beheer door Chapman Andretti Partners

Verkoop | Recreatie & Horeca
1 2
Transactie
Chapman Andretti Partners, opgericht door Bernhard van Oranje en Menno de Jong, hebben Circuit Park Zandvoort overgenomen van grootaandeelhouder Hans Ernst, die 27 jaar eigenaar is geweest van het circuit. Uit een breed scala internationale geïnteresseerden is uiteindelijk gekozen voor een koper waar liefde voor de autosport, ondernemerschap en kennis en ervaring in het exploiteren en ontwikkelen van vastgoed samenkomen. Het team van Rembrandt Fusies & Overnames heeft Hans Ernst begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Lange racehistorie
Sinds de eerste races in 1948 is Circuit Park Zandvoort het toneel geweest van vele grote autoraces waaronder de Formule 1 tot en met 1985. Het circuit in Zandvoort staat bekend als uitdagend, met vele lastige bochten, zoals de tarzanbocht, en hoogteverschillen. Na een moeilijke periode voor het circuit nam Hans Ernst eind jaren tachtig de leiding over.

Met Hans Ernst aan het roer kreeg het circuit zijn huidige vorm, werden de tribunes en paddocks gebouwd en werd Circuit Park Zandvoort weer op de internationale race kalender gezet. Vandaag de dag worden op het circuit grote evenementen zoals de DTM, Masters of Formula 3, Historic Grand Prix en Italia a Zandvoort georganiseerd. Het aanbod bestaat verder uit, onder andere, race cursussen en racing experiences. Bernhard van Oranje, zelf ook actief als autocoureur, en Menno de Jong bouwen graag voort op het succes van Circuit Park Zandvoort. Zie ook het artikel dat kort na de transactie in de Telegraaf verscheen.

Zie voor meer informatie over het circuit: www.cpz.nl.

Onze adviseurs helpen u graag.