Home / Klantverhalen / Staalbouw Nagelhout Bakhuizen
Management buy out Industry-nl

Staalbouw Nagelhout Bakhuizen

De basis voor ons bedrijf, waar ik al 22 jaar werkzaam ben, is gelegd in het begin van de jaren '80 toen Jan Nagelhout met 5 mensen Staalbouw Nagelhout begon.
Staalbouw Nagelhout

Door de jaren heen heeft hij het bedrijf uitgebouwd van algemeen staalbedrijf tot een onderneming gespecialiseerd in staalconstructies voor de bouw, met 58 medewerkers. Wij maken specialistische constructies voor de grote utiliteitsbouw, zoals het ING kantoor in Amsterdam, de Heineken Music Hall en de Villa Arena. In 2006 heeft Jan Nagelhout het bedrijf met begeleiding van Rembrandt Fusies & Overnames verkocht.

Na de overname brak een moeilijke tijd aan, die tot een dieptepunt kwam met een faillissement. Als medewerkers van het eerste uur zagen we dit met lede ogen aan, maar hielden te allen tijde een rotsvast geloof in de mogelijkheden van het bedrijf. De voormalige eigenaar raadde ons toen aan contact op te nemen met Rembrandt om te zien of die wat voor ons zou kunnen betekenen. Vanaf dat moment is het ongelofelijk snel gegaan. Met Rembrandt en een advocatenkantoor zijn we in onderhandeling gegaan met de curator en de banken. Binnen een week kon het slot van de deur en gingen we weer aan het werk. Samen met Martin Nagelhout als hoofd bedrijfsbureau en Johan van den Berg als hoofd tekenkamer heb ik de dagelijkse leiding opgepakt. Jan Nagelhout was bereid ons als adviseur ter zijde te staan.

De samenwerking met Rembrandt is ons fantastisch bevallen, zij zijn een geweldige steun voor ons geweest. Het was voor ons een hele emotionele periode en zij zijn daar uitstekend mee omgegaan, afstandelijk maar toch meelevend.

Ik ben er trots op dat we geen klant verloren hebben en al ons werk naar behoren hebben afgemaakt en opgeleverd. Dat heeft veel inspanning gekost maar ons ook veel goodwill en vertrouwen van opdrachtgevers opgeleverd. Nu is onze order portefeuille weer goed gevuld en hebben we al weer 52 mensen aan het werk.

De samenwerking met Rembrandt is ons fantastisch bevallen, zij zijn een geweldige steun voor ons geweest. Het was voor ons een hele emotionele periode en zij zijn daar uitstekend mee omgegaan, afstandelijk maar toch meelevend. Zij gingen met ons mee naar de bank en zorgden voor goed onderbouwde stukken. 's Avonds kwamen we bij elkaar om zaken door te spreken die zij dan de volgende dag weer verder uit werkten. Ik heb mij verbaasd over hun flexibiliteit, hoe zij alles zo snel en correct voor elkaar kregen. Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen.

Toekomstige kopers van ondernemingen zou ik graag willen meegeven dat je goed voorbereid moet zijn en je kansen realistisch inschat. Stel een plan van aanpak op en houd je hier ook aan. Betrek de potentiële financiers in een vroeg stadium in het proces en wees niet te gretig op het moment dat het er echt om spant.“

Recente management buy out transacties