Home / Klantverhalen / Pinlock Group
Verkoop Food-Agri-nl

Pinlock Group

Herman de Boer en Derek Arnold namen in 2004 de helft van de aandelen over in Pinlock Group, en in 2006 de resterende 50%.
Pinlock Group

Er zijn meerdere verkennende gesprekken met Rembrandt F&O gevoerd waarin verschillende verkoopopties zijn overwogen en waarin is nagedacht over verkoop aan een strategische partij, verkoop aan een MBO-team en verkoop aan een MBI-er. Uiteindelijk werd duidelijk dat Herman de Boer het bedrijf zelfstandig wilde doorzetten door overname van de aandelen van Derek Arnold.

Pinlock Group is 's werelds grootste leverancier van gepatenteerde anti-condens lenzen. De onderneming is sterk R&D georiënteerd en met behulp van een aantal productiepartners levert Pinlock wereldwijd (Europa, Azië en Verenigde Staten) haar producten aan distributeurs en producenten.

De anti-condens lenzen van Pinlock zijn een bekend fenomeen onder met name motorrijders. Een anti-condens lens wordt aan de binnenkant van het vizier van een helm geplaatst en voorkomt dat deze beslaat bij regen en temperatuurwisselingen. Daarnaast worden de anti-condens lenzen in toenemende mate verkocht in andere markten dan de motormarkt, zoals in sport, industrie en strijdmacht. Dit betreft toepassingen voor in bijvoorbeeld skibrillen, veiligheidsbrillen en helmen van politie of krijgsmacht.

“Rembrandt speelde een uitstekende flexibele en coördinerende rol in het realiseren van deze transactie door de uitkoop van Derek Arnold en bij het arrangeren van de financiering. De kennis, ervaring en enorme flexibiliteit van Rembrandt in dit soort trajecten heeft een grote rol gespeeld in de uitvoering, structurering en succesvolle afronding van deze transactie. Ik ben blij dat wij hebben gekozen voor Rembrandt F&O en beveel hen iedereen bij dergelijke vraagstukken aan.”

Recente verkoop transacties