Home / Klantverhalen / Machinefabriek Van Kessel
Verkoop Industry-nl

Machinefabriek Van Kessel

Ik ben in 1985 samen met mijn broer gestart met Machinefabriek Van Kessel en sinds 1997 enig eigenaar van de onderneming.
Machinefabriek Van Kessel

Wij maken hoogwaardige fijne mechanische onderdelen van staal, koper, messing, brons, aluminium, gereedschapsstaal en kunststof (zowel enkel stuks als grote series). De producten worden geleverd aan een gevarieerde klantenkring: de machine- en apparatenbouw, de elektronica-, de chemische-, de grafische-, de farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie.

Doordat we een zeer flexibel bedrijf zijn met 25 medewerkers kan de persoonlijke belasting en werkdruk zeer groot zijn. Hierdoor heb ik op 49 jarige leeftijd besloten mijn onderneming aan de bedrijfsleider aan te bieden. Mijn wens was om nog 4 jaar af te bouwen om geleidelijk aan meer vrije tijd te wennen en om de zekerheid voor het personeel en klanten te waarborgen.

Allereerst heb ik overwogen om mijn accountant in te schakelen, echter kreeg ik de indruk dat hij niet de juiste specialist was voor de verkoop van een bedrijf van onze omvang. Vervolgens ben ik via dezelfde accountant in contact gekomen met Rembrandt. De aanpak was direct vanaf het begin goed en duidelijk. Rembrandt heeft het bedrijf goed weten te waarderen en heeft naar de koper toe een zeer overtuigende presentatie gehouden met een goede uitleg en onderbouwing over de vraagprijs. Verder heeft hij structuur in het proces gebracht en de tijdslijnen kort gehouden. Ik heb de contacten en het goede tussentijdse overleg als zeer plezierig ervaren.

Terugkijkend ben ik ervan overtuigd dat ik zonder Rembrandt deze deal niet zo had kunnen maken en zijn al mijn doelstellingen uiteindelijk bereikt. Al met al dus zeer geslaagd.

 

Recente verkoop transacties