Home / Klantverhalen / Koninklijke GMF-Gouda
Verkoop Industry-nl

Koninklijke GMF-Gouda

Het familiebedrijf Koninklijke GMF-Gouda is ontstaan in 1909 en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende speler in haar segment. Het kwam maar liefst tot een koninklijke onderscheiding bij het 100 jarig bestaan. Hidde Frankena kijkt dan ook trots terug op dit succesverhaal.
GMF Gouda

GMF fabriceert en levert machines en procesoplossingen voor de voedingsmiddelen (o.a. babyvoeding), chemische en afvalverwerkende industrie. Het familiebedrijf is sinds de oprichting uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen haar markt met een internationaal netwerk van gerenommeerde klanten.

Hidde: In 2003 ben ik na een carrière van 17 jaar bij Unilever aangetreden als Algemeen Directeur van GMF. De afgelopen jaren is er erg veel gebeurd, het bedrijf is verder geïnternationaliseerd, nog sterker gepositioneerd in haar “thuismarkt” de babyvoedingsindustrie en is daarnaast ook tot nieuwe markten toegetreden zoals de slib verwerkende industrie. Ook zijn wij bij GMF erg trots op de Koninklijke onderscheiding die wij bij het 100 jarig bestaan hebben ontvangen.

Wij kijken erg positief terug op de samenwerking met Rembrandt, vanwege onder andere de ingebrachte kennis en ervaring, maar ook de beschikbaarheid en oprechte betrokkenheid.

De aandeelhouders, de raad van commissarissen en het management van GMF verwachtten dat het bedrijf zich de komende jaren, en lang daarna, nog veel verder zou kunnen ontwikkelen. Het bedrijf had immers een bekende naam, uitstekende reputatie, betrouwbare producten en kon steunen op goede en loyale medewerkers. Het was daarbij de verwachting dat deze verdere groei/ontwikkeling beter gerealiseerd kon worden samen met een sterke en internationale partner.

Dat is de belangrijkste reden geweest voor de verkoop van GMF aan Andritz: een beursgenoteerde en sterk internationaal georiënteerde onderneming met een miljardenomzet.

Rembrandt heeft ons van begin tot eind ondersteund, en bij alles daartussenin.

“Rembrandt heeft ons vanaf het begin van het proces ondersteund. In eerste instantie vanaf de zijlijn bij de oriënterende gesprekken met Andritz en later actief bij de informatie-uitwisseling, waardebepaling, onderhandelingen en de verdere afronding van het proces.”

Als ondernemer waardeer je de rust die Rembrandt als adviseur weet te brengen in het dynamische, spannende en tijdrovende overnameproces.

"Wij zullen Rembrandt zeker aanbevelen bij iedere ondernemer die een verkoop van zijn of haar bedrijf overweegt. Het is onze ervaring dat dit complexe processen zijn, waarbij goede ondersteuning absoluut vereist is."

Oog voor de toekomst.

Eerlijk, gedegen en doordacht. Uw toekomstplannen verdienen het beste advies. Onze aanpak volgt een strak begeleid traject, dat leidt tot een in alle opzichten succesvolle transactie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande opties komen wij graag in contact.

Onze adviseurs helpen u graag.

Recente verkoop transacties