Home / Klantverhalen / Kempers Watersport
Koop Consumer Goods & Retail-nl

Kempers Watersport

Kempers Watersport is een full-service watersportbedrijf met vestigingen in Kudelstaart en Leimuiden.
Kempers Watersport

In de jachthavens - met in totaal ca. 750 ligplaatsen- worden nieuwe en gebruikte schepen verkocht en wordt onderhoud, reparatie en stalling verzorgd. Sinds 2002 hebben de broers Bart en Joost Kempers de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen van hun vader Jos Kempers, de oprichter van Kempers Watersport.

"Ons werd gevraagd of we belangstelling hadden om Watersportbedrijf E.W. Driessen uit Amsterdam over te nemen. Dat bedrijf kon op de lange duur niet blijven op zijn huidige locatie in Amsterdam. Wij hadden helemaal geen plannen voor een overname maar toch begon het al gauw te kriebelen", zegt Bart Kempers: "Toen de overnamemogelijkheid op een zeker moment bij onze accountant ter sprake kwam, raadde die ons aan eens met Rembrandt contact op te nemen."

"Zo kwamen wij in contact met Rembrandt en we merkten al heel snel dat we er ook baat bij hadden, doordat ze ons wezen op bepaalde prioriteiten en doordat zij goed konden meerekenen. Wij weten alles van boten, maar een overname hadden we nog nooit gedaan. Zij gaven helder inzicht in het proces, in de valkuilen en aandachtspunten. Dat hebben ze heel goed opgepakt."

Uiteindelijk zijn wij eigenaar geworden van E.W. Driessen. Doorslaggevend voor die beslissing waren de goede naam van het bedrijf en het dealerschap van twee topmerken; Boston Whaler® en Sea Ray®. Bovendien hebben we ook synergievoordelen gerealiseerd door de extra knowhow en het realiseren van kostenbesparingsmogelijkheden.

Toen de overnamemogelijkheid op een zeker moment bij onze accountant ter sprake kwam, raadde die ons aan eens met Rembrandt contact op te nemen.

Recente koop transacties