Home / Klantverhalen / Fruitmasters
Management Buy-In Consumer Goods & Retail-nl

Fruitmasters

In 2011 besloot Fruitmasters om de activiteiten van haar dochterbedrijf Ready Fruit te Hedel af te stoten omdat het bedrijf niet meer paste binnen de strategie van Fruitmasters. Ready Fruit is een producent van verse fruitsalades en levert zowel aan de Retail- als aan de Out of home markt.
Fruitmasters // Header

Wij hebben destijds voor Rembrandt gekozen om ons bij dit traject te begeleiden vanwege de goede reputatie die Rembrandt heeft zowel op het gebied van food&agri bedrijven als bij de aan- en verkoop van bedrijven van dit type omvang. Rembrandt heeft veel transactie ervaring in het midden- en kleinbedrijf en beschikt daarom over de juiste kennis en kunde om bij dit soort processen adequaat te adviseren.

Voordat wij aan het verkooptraject begonnen, hadden we de indruk dat Chiquita ge√Įnteresseerd zou kunnen zijn voor de aankoop van dit bedrijf. j. Uiteindelijk bleek Chiquita ook de meest geschikte partij om Ready Fruit over te nemen. Na een intensief traject van onderhandelingen, boekenonderzoek en opstellen van juridische documentatie hebben wij het bedrijf in 2012 aan Chiquita overgedragen. Rembrandt heeft de algehele co√∂rdinatie in dit traject gehad en samen met een team van o.a. onze medewerkers en juristen het traject succesvol volbracht. Hierbij heeft Rembrandt onze medewerkers maximaal ontlast, zodat de dagelijkse business ongehinderd bleef.

Wij zijn erg tevreden over het resultaat van dit verkoopproces. De geformuleerde doelstellingen zijn overtroffen mede dankzij de inspanningen van de betrokken personen van Rembrandt.

Recente management buy in transacties